Kavos skonio niuansus lemia kiekvienas jos kelionės žingsnis – nuo kavamedžio sėklos patekimo į žemę iki tos akimirkos, kai kava jau garuoja jūsų puodelyje. Kavos skonis ir aromatas labai priklauso nuo to, kurioje pasaulio vietoje kava užauginta, ar derlinga buvo dirva, kiek saulės šviesos gavo kavamedžiai ir kaip kava buvo nuskinta ir apdorota.
Mūsų dažniausiai gaminamus kavos mišinius sudaro pupelės iš keturių – šešių skirtingų šalių. Kavos mišinių pagrindą dažniausiai sudaro kavos pupelės iš Brazilijos. Taip yra dėl to, kad braziliškų pupelių skonis yra švelnus ir saldus, su riešutų poskoniu. Brazilijos kavos pupelės papildomos aromatingesnėmis kavos pupelėmis iš Kolumbijos, Centrinės Amerikos ir Rytų Afrikos, kurios suteikia kavai išskirtinių savybių, labiau suderintą ir sodresnį skonį.
Čia kava auginama didelėse plantacijose, saulėtoje aplinkoje ir gana neaukštai virš jūros lygio. Įprasta Brazilijos kava yra subalansuoto skonio, jaučiamas riešutų prieskonis ir mažas rūgštingumas. Kava paprastai džiovinama saulėje, todėl pasižymi salstelėjusiu skoniu.
Labai dažnai braziliška kava naudojama kaip daugelio kavos rūšių maišymo pagrindas ir sumaišius ją su kitų pasaulio šalių kava, jai suteikiamas papildomas skonis ir aromatas.
Šiame regione kava auga atogrąžų miške, aukštai virš jūros lygio, dažniausiai vaismedžių šešėlyje. Lėtas augimo procesas leidžia gamintis cukrui ir suteikia kavamedžiui neužmirštamą skonį, ilgai išliekantį poskonį ir gerai subalansuotą rūgštingumą.
Kavos pupelės auginamos visiškoje saulės šviesoje, aukštai kalnuose, mineralais praturtintame dirvožemyje, šlaituose ir neveikiančių ugnikalnių vietose, todėl kava yra įgavusi gėlių gaivumą ir tropinius vaisius primenantį rūgštingumą.
Šioje vietoje kava auginama aukštai kalnuose, labai derlingame dirvožemyje. Etiopijos kava yra aštraus skonio su rūgštingumo poskoniu ir intensyviu citrinos prieskoniu. Kavos gerbėjai mėgsta Etiopijos kavą dėl jos išskirtinio skonio.
Kenijos kava dažniausiai auginama visiškoje saulės šviesoje, kurioje nėra nei truputėlio pavėsio, tai suteikia kavai saldų, vaisių skonio poskonį ir įdomų aromatą. Kenijos kavoje pajusite rūgštingumo poskonius ir juodųjų serbentų prieskonius.