Kaip paruošti gerą kavą

Daugeliui iš mūsų kava yra tikras ritualas – džiaugsmo suteikia ne tik pats kavos puodelis, bet ir gaminimo procesas, savo geriausio kavos ruošimo būdo ieškojimas ir tobulinimas. Taigi, norėdami padėti jums išsivirti nuostabios kavos, pateikiame keletą patarimų ir gudrybių!

Patarimai kavos ruošimui!​

Tinkama vandens temperatūra

92–96 °C – leidžia atsiskleisti įvairiems kavos aromatams. Vandeniui užvirti naudokite indą su reguliuojama temperatūra, kad įsitikintumėte, jog gaunate reikiamą temperatūrą.

Kavos paruošimas

6–8 g kavos ir 150 ml vandens. Jeigu norite stipresnės kavos, geriau naudokite stipriau skrudintą kavą, nei daugiau šaukštelių silpniau skrudintos kavos.

Švari įranga

Reguliariai valykite kavos aparatą. Jeigu tai įmanoma, patikrinkite ir temperatūrą.

Kavos laikymo sąlygos

laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje. Malta kava reikalauja ypatingos priežiūros, jos malonus aromatas labai greitai išgaruos, jei paliksite atidarytą kavos pakuotę. Todėl rekomenduojama kavą laikyti originalioje jos pakuotėje, sandariai uždarytame inde.

Tinkamas kavos malimas

Kad kava būtų kuo skanesnė, svarbu savo kavos ruošimo būdui pasirinkti tinkamo malimo kavą. Jei įsigijote maltos kavos, laikykitės ant pakuotės pateiktų nurodymų, kaip geriausia ją ruošti. Jei naudojate kavos pupeles, nepamirškite patikrinti malūnėlio ar kavos aparato malimo režimo.

Tiesiai puodelyje

Jei kavą plikote tiesiai puodelyje, rinkitės smulkiai maltą kavą, kuri leis pajusti įvairius kavos niuansus. Mūsų Medium Roast In Cup yra smulkiai malta kava, skirta specialiai šiam virimo būdui.

Filtrinis kavinukas

Jei kavą ruošiate filtriniame kavinuke, rinkitės smulkiai arba vidutiniškai maltą kavą.

Prancūziškas kavinukas arba perkolatorius

Prancūziškam kavinukui arba perkolatoriui labiausiai tinka stambiai malta kava. Mūsų kava Prezzo yra specialiai gaminama šiems kavos ruošimo būdams.

Mokos kavinukas

Kai ruošiate kavą mokos kavinuke, naudokite smulkiai maltą kavą.

Chemex

Kavos ruošimas ,,Chemex“ inde – lėtas procesas, išryškinantis subtilų kavos aromatą. Pasirinkus šį gaminimo būdą, naudojamas storas filtras, kuris nufiltruoja daugumą aliejų ir mažų kavos dalelių ir suteikia tikrai gaivų kavos skonį. Naudokite stambiai maltą kavą.