1. Pagrindinis
  2. »
  3. Kavos įkvėpimas
  4. »
  5. Kavos žinios
  6. »
  7. Kaip paruošti gerą kavą

Kaip paruošti gerą kavą

Daugeliui iš mūsų kava yra tikras ritualas – džiaugsmo suteikia ne tik pats kavos puodelis, bet ir gaminimo procesas, savo geriausio kavos ruošimo būdo ieškojimas ir tobulinimas. Taigi, norėdami padėti jums išsivirti nuostabios kavos, pateikiame keletą patarimų ir gudrybių!

Patarimai kavos ruošimui!​

Tinkama vandens temperatūra

92–96 °C – leidžia atsiskleisti įvairiems kavos aromatams. Vandeniui užvirti naudokite indą su reguliuojama temperatūra, kad įsitikintumėte, jog gaunate reikiamą temperatūrą.

Kavos paruošimas

6–8 g kavos ir 150 ml vandens. Jeigu norite stipresnės kavos, geriau naudokite stipriau skrudintą kavą, nei daugiau šaukštelių silpniau skrudintos kavos.

Švari įranga

Reguliariai valykite kavos aparatą. Jeigu tai įmanoma, patikrinkite ir temperatūrą.

Kavos laikymo sąlygos

laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje. Malta kava reikalauja ypatingos priežiūros, jos malonus aromatas labai greitai išgaruos, jei paliksite atidarytą kavos pakuotę. Todėl rekomenduojama kavą laikyti originalioje jos pakuotėje, sandariai uždarytame inde.