BrazilijaČia kava auginama didelėse plantacijose, saulėtoje aplinkoje ir gana neaukštai virš jūros lygio. Įprasta Brazilijos kava yra subalansuoto skonio, jaučiamas riešutų prieskonis ir mažas rūgštingumas. Kava paprastai džiovinama saulėje, todėl pasižymi salstelėjusiu skoniu. Labai dažnai braziliška kava naudojama kaip daugelio kavos rūšių maišymo pagrindas ir sumaišius ją su kitų pasaulio šalių kava, jai suteikiamas papildomas skonis ir aromatas. | ![]() ![]() ![]() ![]() |
KolumbijaŠiame regione kava auga atogrąžų miške, aukštai virš jūros lygio, dažniausiai vaismedžių šešėlyje. Lėtas augimo procesas leidžia gamintis cukrui ir suteikia kavamedžiui neužmirštamą skonį, ilgai išliekantį poskonį ir gerai subalansuotą rūgštingumą. | |
TanzanijaKavos pupelės auginamos visiškoje saulės šviesoje, aukštai kalnuose, mineralais praturtintame dirvožemyje, šlaituose ir neveikiančių ugnikalnių vietose, todėl kava yra įgavusi gėlių gaivumą ir tropinius vaisius primenantį rūgštingumą. | |
EtiopijaŠioje vietoje kava auginama aukštai kalnuose, labai derlingame dirvožemyje. Etiopijos kava yra aštraus skonio su rūgštingumo poskoniu ir intensyviu citrinos prieskoniu. Kavos gerbėjai mėgsta Etiopijos kavą dėl jos išskirtinio skonio. | |
KenijaKenijos kava dažniausiai auginama visiškoje saulės šviesoje, kurioje nėra nei truputėlio pavėsio, tai suteikia kavai saldų, vaisių skonio poskonį ir įdomų aromatą. Kenijos kavoje pajusite rūgštingumo poskonius ir juodųjų serbentų prieskonius. |