Kavos šalys ir skonis

Viename kavos puodelyje galima aptikti ir pajausti iki 900 skirtingų aromatų, t. y. apie du kartus daugiau nei vyne. Tai priklauso nuo skirtingos kavos rūšies ypatybių, kurias sąlygoja vietovė (pasaulio dalis), kurioje ji auga, dirvožemio derlingumas, augimo sąlygos (auga šešėlyje ar saulėtoje aplinkoje), apdorojimo būdai (nuėmus derlių ji turi būti kruopščiai apdorojama). Taigi kavos skoniui įtaką daro kiekvienas žingsnis – nuo sėklos pasodinimo į žemę iki kavos patekimo į jūsų puodelį. Žemiau pateikiame Jums informaciją apie įvairių šalių kavą.

Kolumbija

Šiame regione kava auga atogrąžų miške, aukštai virš jūros lygio, dažniausiai vaismedžių šešėlyje. Lėtas augimo procesas leidžia gamintis cukrui ir suteikia kavamedžiui neužmirštamą skonį, ilgai išliekantį poskonį ir gerai subalansuotą rūgštingumą.

Brazilija

Čia kava auginama didelėse plantacijose, saulėtoje aplinkoje ir gana neaukštai virš jūros lygio. Įprasta Brazilijos kava yra subalansuoto skonio, jaučiamas riešutų prieskonis ir mažas rūgštingumas. Kava paprastai džiovinama saulėje, todėl pasižymi salstelėjusiu skoniu.

Labai dažnai braziliška kava naudojama kaip daugelio kavos rūšių maišymo pagrindas ir sumaišius ją su kitų pasaulio šalių kava, jai suteikiamas papildomas skonis ir aromatas.

 

Tanzanija

Kavos pupelės auginamos visiškoje saulės šviesoje, aukštai kalnuose, mineralais praturtintame dirvožemyje, šlaituose ir neveikiančių ugnikalnių vietose, todėl kava yra įgavusi gėlių gaivumą ir tropinius vaisius primenantį rūgštingumą.

Etiopija

Šioje vietoje kava auginama aukštai kalnuose, labai derlingame dirvožemyje. Etiopijos kava yra aštraus skonio su rūgštingumo poskoniu ir intensyviu citrinos prieskoniu. Kavos gerbėjai mėgsta Etiopijos kavą dėl jos išskirtinio skonio.

Kenija

Kenijos kava dažniausiai auginama visiškoje saulės šviesoje, kurioje nėra nei truputėlio pavėsio, tai suteikia kavai saldų, vaisių skonio poskonį ir įdomų aromatą. Kenijos kavoje pajusite rūgštingumo poskonius ir juodųjų serbentų prieskonius.