Kaip paruošti gerą kavą

Kavos ruošimas daugeliui mūsų yra kasdienis dalykas. Jei norite, kad kava būtų kiek įmanoma gardesnė, svarbu pasirinkti tinkamą malimo būdą.
Filtruota kava yra smulkesnė, kai kuriose šalyse ji vadinama malta filtruota kava. Siūlome kelių rūšių gardžią filtruotą kavą.
Kavos ruošimas ,,Chemex“ inde – lėtas procesas, išryškinantis subtilų kavos aromatą. Pasirinkus šį gaminimo būdą, naudojamas storas filtras, kuris nufiltruoja daugumą aliejų ir mažų kavos dalelių ir suteikia tikrai gaivų kavos skonį. Naudokite stambiai maltą kavą.
Naudojant kapsules galima paruošti espresą, lungo ar plikomą kavą.

 

Patarimai kavos ruošimui!

  • Tinkama vandens temperatūra – 92–96 °C – leidžia atsiskleisti įvairiems kavos aromatams. Vandeniui užvirti naudokite indą su reguliuojama temperatūra, kad įsitikintumėte, jog gaunate reikiamą temperatūrą.
  • Kavos paruošimas – 6–8 g kavos ir 150 ml vandens. Jeigu norite stipresnės kavos, geriau naudokite stipriau skrudintą kavą, nei daugiau šaukštelių silpniau skrudintos kavos.
  • Švari įranga. Reguliariai valykite kavos aparatą. Jeigu tai įmanoma, patikrinkite ir temperatūrą.
  • Kavos laikymo sąlygos – laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje. Malta kava reikalauja ypatingos priežiūros, jos malonus aromatas labai greitai išgaruos, jei paliksite atidarytą kavos pakuotę. Todėl rekomenduojama kavą laikyti originalioje jos pakuotėje, sandariai uždarytame inde.