Nuolat atraskite naujų būdų, kaip paruošti kavą.

Yra nemažai būdų, kaip sužadinti kavos aromatą ir paversti jį intesyvesnio kvapo nei ką tik sumalta ar jau pagaminta kava. Sumalkite kavos pupeles malūnėliu.

Jeigu norite būti ypač šiuolaikiški – paruoškite kavą vadinamuoju išpilstymo būdu, pavyzdžiui, ,,Chemex“ inde. Lėtas paruošimo procesas puikiai atskleidžia kavos aromatą ir skonį. ,,Chemex“ indas daugelį kavos mėgėjų pakeri savo dizainu ir yra patekęs tarp 100 geriausių kavos produktų ir pelnęs moderniausio produkto vardą.

Kavos plikymas ,,Chemex“ inde

Pasverkite 70 g stambiai maltos kavos vienam litrui vandens. Pašildykite vandenį iki 96–98°C temperatūros, švelniai sudrėkinkite kavą ir palaukite 30 sekundžių. Lėtai ant kavos užpilkite likusį vandenį. Tai užtruks iki 3,5 minučių.

Patiekite ir mėgaukitės!

Susidomėjimas kokybiška kava suburia žmones iš viso pasaulio ir toje vietoje, kur egzistuoja ši nuostabi kavos kultūra, mes gauname savo įkvėpimą.